به گزارش صدای بورس سید احسان خاندوزی در برنامه صف اول شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی ایران به تشریح اقدامات اقتصادی دولت سیزدهم پرداخت و گفت: شرایط اقتصادی کشور در پایان دهه ۹۰ شرایط خیلی ویژه ای بود و بر خلاف تمام سال ها و دهههای گذشته ، شرایط بدون رشد اقتصادی ملموس و بالاترین نرخ های تورمی به جز دو سال میانی این دهه یعنی سال های ۹۵ و ۹۶ که تورم خیلی خوبی داشتیم؛ کاهش قدرت خرید مردم و کاهش توانمندی های دولت به لحاظ انضباط مالی و کسری بودجه ای که برای دولت ایجاد شده و به سایر کالاها هم تسری پیدا کرده بود، فقدان انضباط پولی و مالی در کشور مختصاتی بود که موجب شد دهه ۹۰ دهه سختی برای مردم و فعالان اقتصادی باشد.
وی ادامه داد: رویکرد دولت سیزدهم از ابتدا این بود که برای این مسیر معیوب و غلط و پر هزینهای که برای کشور ایجاد شده بود، موجب شد تا در سال اول با سیاست ایجاد ثبات اقتصاد کلان ترمزی بر مسیرهای رو به وخامت به دلیل تشدید تورم و افت شاخصهای اقتصادی داشته باشد و بتواند در این زمینه اقدام جدی انجام دهد.
خاندوزی گفت: متوقف کردن مسیرهای وخیم اقتصاد را از طریق اصلاحاتی در نوع اداره اقتصاد با رویکرد برگشتن اقتصاد به سمت منافع مردم دنبال کرد؛ چرا که گروههای ذینفعی هم در این سالها چنبره انداخته و به دلیل منافع خاص خودشان در حوزه تجارت، مالی و بانکی، مالیاتی و … منفعت خود را به ملت ترجیح داده و تورم و سوداگری وسیع در بازارهای مختلف را به مردم تحمیل کردند.
وزیر اقتصاد رویکرد دولت را حرکت به سمت ثبات در اقتصاد کلان برشمرد و ادامه داد: دولت تلاش کرد تا زمینه هایی را در سال اول ایجاد کند تا اقتصاد را به سمت منافع عامه مردم برگرداند؛ شعار اصلی آقای رئیس جمهور تمرکز و توجه ویژه بر مساله نقش مردم در اقتصاد و از سوی دیگر حرکت به سمت عدالت فراگیر در اقصی نقاط کشور بود.
افشای صورتهای مالی شرکتهای دولتی در سال ۱۴۰۰ به زودی
خاندوزی گفت: برخی عنوان می کردند که صورتهای مالی مربوط به سال ۹۹ و دولت قبل را افشا می کنید تا ناکارآمدی دولت قبل را نشان دهید، به دوستان میگفتم عزیزان من صبور باشید و به فضل خدا می بینید که دولت در وعده ای که با مردم داده صادق است و شفافیت را از خود آغاز خواهد کرد و به همین دلیل ظرف روزهای آینده صورتهای مالی سال ۱۴۰۰ که اولین سال استقرار دولت سیزدهم می شود را به طور شفاف منتشر خواهیم کرد.
وی ادامه داد: این شفافیت موجب می شود که حیاط خلوت هایی که شکل گرفته بود و همچنین سوء استفاده از اموال مردم ایران با تصمیمات غلط از سوی عدهای که به دنبال منافع خاص خود بودند برچیده شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره سیاستهای دولت برای مدیریت تورم و در عین حال اصلاح نظام یارانه یادآور شد: ماه اولی که کابینه دولت سیزدهم در شهریور ماه گذشته فعالیت خود را آغاز کرد، یکی از بدترین ماههای کشور بود و نه فقط آن ماه که در سالهای ۹۷ و ۹۸ و ۹۹ نرخ تورم بالا را تجربه کرده بودیم و تورم سال ۱۴۰۰ هم به این وضعیت اضافه شده بود.
وی ادامه داد: در تاریخ اقتصادی کشورمان بی سابقه بود که چند سال پیاپی تورم های بالا ۳۰- ۴۰ درصد را تجربه کنیم و این معنایی جز کوچک شدن سفره مردم و فشار به طبقات متوسط جامعه نداشت و در عین حال چشم انداز رو به بهبود نبود چرا که تورم را نوسانات هزینهای، تلاطم نرخ ارز و امثال این موارد ایجاد میکند یا بی انضباطیهای دولت و مسائلی از جمله کسری بودجه، خلق پول، بی انضباطی شبکه بانکی کشور که بر نقدینگی کشور دامن میزند.
وزیر اقتصاد یادآور شد: تمام این دلایل در شهریور ۱۴۰۰ با چشمانداز مثبتی مواجه نبود چرا که نوسانات نرخ ارز، بالا بودن هزینه تولید ، بی انضباطی دولت، کسری بودجه وجود داشت و علاوه بر اینها دولت در ماههای پایانی به یکباره هزینههای جاری را بدون آنکه درآمدی اضافه کند بسیار بالا برد.
وی ادامه داد : آقایان ادعا می کردند نفت که نمیشود فروخت، فرارهای مالیاتی شناسایی نمیشد و از سوی دیگر هزینه ها رو به افزایش بود و مصوبات و پیشنهاداتی که در سالهای گذشته انجام نشده بود به یکباره در سال آخر برای آنها هزینه در نظر گرفته میشد و تمام این موارد به کسری بودجه دامن میزد.
شناسایی ۴ هزار ملک دولتی با سوت زنی
وزیر اقتصاد در پایان از از همکاری مردم در پیشبرد اقدامات تحولی دولت تشکر کرد و با اشاره به مصادیق آن در بخشهای مختلف گفت: در حوزه مالیاتی برای نخستین بار ۵۰ درصد خود اظهاری مردم در یک سال افزایش یافته، در زمینه سوت زنی با گزارش های مردم در ماه های اخیر ۴ هزار ملک دولتی که شناسایی نشده بود را شناسایی کردیم؛ یک اردوگاه ۵ هزار هکتاری در خوزستان، یک ملک ۱۵ هکتاری در قلب تهران که برای اینها هم جایزه ای در نظر گرفته شده بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ، وی تأکید کرد: وقتی مردم پای کار اداره اقتصاد می آیند بهترین تصمیم ها و سالم ترین فرآیندها رقم میخورد و امیدواریم در سال های بعد هم از فرصت حضور مردم در اقتصاد استفاده کنیم.
نظر شما